خطری که نوزادان شیرخشکی را تهدید می‌کند

نوزاد

بطری‌هایی که برای شیردهی به نوزادان استفاده می‌شوند، از نوعی پلی‌پروپیلن ساخته شده‌اند که به احتمال زیاد در حین ساخت نوشیدنی درون آن‌ها میکروپلاستیک‌های خطرناک نیز ایجاد می‌شوند. اینها نتایج تحقیقاتی است که در کالج ترینیتی دوبلین انجام شده است.

این تحقیقات همچنین نشان‌دهنده‌ی ارتباط قوی بین گرما و آزاد شدن میکروپلاستیک‌ها است. به این معنی که اگر مایعات خیلی داغ درون این بطری‌ها ریخته شود، ایجاد میکروپلاستیک‌ها نیز شدت می‌گیرد.

بررسی‌ها نشان‌دهنده‌ی این موضوع است که تولید پلی‌پروپیلن، ۲۰ درصد تولید سالانه‌ی پلاستیک‌های غیرفیبری را در سراسر دنیا در بر می‌گیرد. با این حال، دانسته‌های محققین در مورد خطر آزاد شدن میکروپلاستیک از این پلیمرها بسیار ناچیز است.

دانشمندان در مطالعه‌ای جدید آزاد شدن میکروپلاستیک‌ها در ۱۰ نوع از بطری‌های شیر نوزادان را مورد بررسی قرار داده‌اند. طبق بررسی‌هایی که این محققین در بازار شیشه شیرهای دنیا انجام داده‌اند، دریافته‌اند که اکثر شیشه شیرها از پلی‌پروپیلن و مشتقات آن ساخته شده‌اند. محققین نشان داده‌اند در بطری‌های مختلف به ازای هر لیتر مایعی که درون بطری ساخته می‌شود، بین ۱.۳ تا ۱۶.۲ میلیون ذره میکروپلاستیک تولید می‌شود. آن‌ها همچنین دریافتند که آزاد شدن میکروپلاستیک در یک بازه‌‌ی ۲۱ روزه پس از استفاده از بطری‌ها ادامه داشته است و میزان آزاد شدن میکروپلاستیک‌ها بستگی به عامل مختلفی نظیر دمای مایع درون بطری دارد.

هنوز اطلاعات دقیقی در مورد اثر میکروپلاستیک‌ها بر روی سلامت نوزاد وجود ندارد، ولی این احتمال وجود دارد که میکروپلاستیک‌ها عواقب وخیمی برای سلامتی نوزادان در طولانی مدت داشته باشند و به همین دلیل لازم است والدین در این مورد دقت بیشتری کنند.

محققین بیشتر از اینکه بخواهند والدین را نگران کنند، در نظر دارند سیاست‌گذاران در زمینه‌ی سلامت نوزادان و کودکان را از این موضوع مطلع کنند تا آن‌ها توصیه‌های خود به والدین در مورد تهیه‌ی غذای نوزادان را بروز کنند.

نتایج این مطالعه در مجله‌ی Nature Food چاپ شده است و در آن محققین از داده‌های به‌دست آمده برای مدل‌سازی قرارگیری نوزادان در معرض میکروپلاستیک‌ها استفاده کرده‌اند. آن‌ها تخمین زده‌اند که هر نوزاد در ۱۲ ماه اول زندگی خود روزانه در معرض ۱.۶ میلیون ذره میکروپلاستیک قرار می‌گیرد. البته میزان قرارگیری در معرض این ذرات در نواحی مختلف متفاوت است. نوزادان آفریقایی و آسیایی نسبت به نوزادان آمریکای شمالی و اروپا کمتر در معرض میکروپلاستیک‌ها هستند.

به هر حال محققین اذعان دارند که قرارگیری نوزادان در معرض میکروپلاستیک‌ها بیش از چیزی است که تا کنون تصور می‌شد و تاثیر این مواد بر روی سلامت نوزادان باید بیشتر مورد مطالعه قرار گیرد.

منبع:مجله علمی ایلیاد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *