” گیاهخواری” ، “خامخواری”یا “سالمخواری” ؟

پیتزا مخصوص رژیم غذایی خام گیاه‌خواران

گیاه‌خواران

 در صورتی که اجرای۱۰۰% روش خام یا گیاهخواری محض برایتان ممکن نیست، می توانید با برنامه سالمخواری زیر شروع کنید.

و درصورتی که تمایل به خام گیاهخواری داشته باشید،می توانید از برنامه مورد نظر،پختنی ها را حذف کنید.

راهنمای سالم خواری

لیست خوراکی های ممنوعه:

نان،برنج،ماکارونی،لبنیات(شیر پنیر ماست دوغ)،روغن جامد و مایع، نمک، شکر،شیرینی وشکلات،آب جوشیده، میوه های نارس، آب غوره،سرکه،عرقیات،چای، قهوه، سیر،آبمیوه های صنعتی،سس مایونز،فست فود، فلفل،کمپوت،کنسرو،دلستر،نوشابه، گوشت گاو و گوساله، مرغ صنعتی،ماهی پرورشی.

برای اجرای برنامه”سالم خواری” می توانید از دستورالعمل زیر کمک بگیرید:

۱.صبح،ظهر و شب،قبل از غذا یک تا دو لیوان آب که خیلی سرد نباشد بنوشید.(آب معدنی و آب جوشیده ممنوع)

۲.هرگاه گرسنه بودید غذا میل کنید و کاری به ساعت و وعده های مرسوم غذایی نداشته باشید.(بگذارید خوب گرسنه شوید، برحسب عادت نخورید)

۳.صبح را با یک میوه شیرین هرفصل شروع کنید (هنوانه،خربزه،طالبی،سیب،خرما،انگور،لیموشیرین، هویج،خیار،کلم، کاهو، کاهوباعسل یا باشیره انگور، گل کلم با عسل یا باشیره انگور …)

۴. از همان نمونه ای که انتخاب کرده اید، به اندازه ای بخورید تا سیر شوید.

۵.قاطی خوری نکنید و به اصطلاح تک خواری کنید.

مثلا: اگر برای صبحانه سیب را انتخاب کرده اید،از آن به تعدادی بخورید که سیر شوید وآن را با چیز دیگری مثلا هندوانه نخورید.

۶.اگر پس از هربار خوردن،باز هم میل به خوردن چیز دیگری داشتید صبر کنید یک فاصله زمانی(نیم ساعت تا یک ساعت) سپری شود آنگاه آنچه دوست دارید بخورید.

۷.مزاج خود را بشناسید و خوردنی های سازگار بخورید.

۸.مصلح غذایی (اصلاح کننده هرغذایی) را رعایت کنید.

مثلا:اگر هندوانه که سرد است خوردید،پس از گذشت فاصله زمانی، ازیک خوردنی گرم مانند خرما استفاده کنید.

۹.ظهرها می توانید از پختنی های سالم استفاده کنید به اضافه کاهو یا دیگر سبزیجات یا سالاد

مثلا:کاهو به جای نان استفاده کنید با آن لقمه بگیرید و با خورش یا هرپختنی سالم دیگر،میل کنید.

۱۰.هر روز ، بیش از یکبار پخته خواری نکنید و بقیه را طبیعی خواری کنید.

(غذای پخته=غذای مرده)

۱۱.در طول روز گهگاهی به پشت دراز بکشید و پاهای خود را به دیوار یا یک سطح بلند تکیه دهید.

۱۲.بر روی آنچه که می خورید تفکر کنید.

۱۳.به واکنش جسم و ذهنتان در مقابل آنچه که می خورید دقت کنید.

۱۴. روزانه فعالیت بدنی و تنفس عمیق داشته باشید.

نکاتی بیشتر درمورد سالم خواری:

اگر پرخوری نکنید دچار سردی یا گرمی نخواهید شد ومصلح نیازی نخواهد بود.

پختنی های سبک و مجاز شامل:

( نان سبوسدار اصل با صیفی جات) .(برنج سبوسدار با صیفی جات).(سیب زمینی با سبزیجات).(یکی از حبوبات با صیفی جات) . (سبزیجات بخار پز یا آب پز با طعم لیمو یا نارنج یا زرشک با کمترین میزان روغن کنجد یا زیتون و کمترین مقدار نمک).

بعد از هر پختنی به مدت ۴ تا ۵ ساعت غیر از آب چبزی خورده نشود.

در سالم خواری،گوشتها نیز حضور دارند ،منتها فقط با سالاد برای افرادی که می خورند.

هیچکدام از نان و برنج و حبوبات و سیب زمینی و گوشتها باهم ترکیب نمی شوند الا با سبزیجات یا صیفی جات.

روغن زیتون و کنجد استفاده شود.

آب نارنج و لیمو(تازه و غیر صنعتی) مجاز می باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *