کشف ابزار سنگی باستانی در آسیا

 گروهی بین‌المللی از باستان‌شناسان توانسته‌اند مجموعه‌ای ابزار سنگی را در «غار فاهین لنا» در جنگل‌های بارانی سریلانکا پیدا کنند. برخی از این ابزارها ۴۵،۰۰۰ سال عمر دارند و قدیمی‌ترین شواهد از وجود این ابزارها درجنوب آسیا محسوب می‌شوند.
دکتر «اوشان وداگ» از موسسه‌ی ماکس پلانک در علوم مرتبط با تاریخ بشر، می‌گوید: «ما اندازه‌گیری‌های جزئی از این ابزار سنگی انجام داده‌ایم و الگوهای ساخت آن‌ها را بازسازی کرده‌ایم. غار فاهین لنا قدیمی‌ترین شواهد از زندگی انسان در سریلانکا را در خود دارد. ما شواهد واضحی از تولید ابزار سنگی مینیاتوری که میکرولیت نیز نامیده می‌شوند، پیدا کرده‌ایم. عمر این ابزار به قدیمی‌ترین دوره‌ی حضور انسان در این منطقه برمی‌گردد.»
به نظر می‌رسد میکرولیت‌ها قطعات مربوط به سلاح‌های ترکیبی باشند که در فرهنگ‌های دارای استراتژی‌های پیشرفته برای شکار در محیط خطرناک آن دوره، استفاده می‌شده‌اند. این ابزار در سایت‌های باستان‌شناسی دوران پارینه‌سنگی اروپا نیز پیدا شده‌اند؛ ولی این میکرولیت‌ها از قدیمی‌ترین‌ها در جنوب آسیا و قدیمی‌ترین نمونه در جنگل‌های بارانی هستند.
دکتر وداگ و همکارانش توانسته‌اند ۹،۲۱۶ قطعه‌ی باستانی را پیدا کنند. ۱،۷۳۰ مورد از آن‌ها قدمتی بالاتر از ۳۴،۰۰۰ سال دارند. بیشترین ماده‌ی اولیه‌ای که در این ابزار استفاده شده کوارتز است. سنگریزه‌های رودخانه‌ای مورد استفاده در این ابزار از جریان‌های آبی که در ۲۰۰ متری غار قرار دارند، جمع‌آوری شده‌اند. محققین نتایج یافته‌های خود را در مجله‌ی PLoS ONE منتشر کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند: «به نظر می‌رسد ابزارآلات کشف شده قطعات یک سلاح با تکنولوژی بالا برای شکار باشند. باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد تا عملکرد آن‌ها اثبات شود.»
شباهت تکنولوژی کشف شده در غار فاهین لنا با ابزار ساخته‌ شده توسط فرهنگ‌های ۴،۰۰۰ سال پیش نشان می‌دهد که در این ناحیه پایداری تکنولوژی جالبی وجود داشته است. دانشمندان می‌گویند: «تکنولوژی موجود در این منطقه از ۴۵،۰۰۰ سال پیش تا ۴،۰۰۰ سال پیش تغییرات کمی کرده است و نشان می‌دهد که نحوه‌ی سازگاری با مناطق گرمسیری بین آن‌ها مشابه بوده است. میکرولیت‌ها بخش کلیدی از ابزارآلات انعطاف‌پذیر انسانی هستند که گونه‌ی ما را برای پاسخ به شرایط مختلف فرهنگی، محیطی و جمعیتی آماده کرده‌اند. این ابزارآلات در اواخر دوره‌ی پارینه‌سنگی در همه جای زمین گسترش یافته‌اند.»

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *