میوه ها و سبزیجات و زوال عقل

برای پیشگیری از زوال عقل بهتر است با روش های پیشگیرانه در این زمینه آشنا شوید استفاده از میوه و سبزی تا حدود زیادی می تواند مانع شدت یافتن این بیماری در سالمندان شود سعی کنید با فرآیندهای مخرب زوال عقل مقابله کنید و روزانه از مصرف موادغذایی طبیعی غافل نشوید .
برآوردهای سازمانهای بینالمللی نشان میدهند که تقریبا ۴۷.۵ میلیون نفر در سرتاسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و انتظار میرود که این رقم تا سال ۲۰۵۰، سه برابر بیشتر شود.
با اینحال، گروهی از محققان بعد از مطالعه اخیرشان، راهکار موثری را به همه سالمندان پیشنهاد کردهاند که میتواند به کاهش خطر ابتلا به زوال عقل کمک کند:
مصرف ۵ وعده از میوهها و سبزیها در هر روز. گزارشی از این مطالعه در Age and Ageing منتشر شده است. براساس این گزارش، خوردن حداقل سه وعده مصرفی از انواع سبزیها و دو وعده مصرفی از انواع میوهها در طول هر روز، با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل در سالمندان مرتبط است.
این مطالعه دقیقا نشان نمیدهد که چرا مصرف میوهها و سبزیها میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش بدهد، اما محققان به یک فرضیه مهم اشاره میکنند.
بهگفته آنان، استرس اکسیداتیو (نوعی عدم تعادل بین تولید رادیکالهای آزاد و توانایی بدن در مقابله با اثرات سمی آنها) و التهاب، نقش مهمی در ابتلا به زوال عقل دارند.
با اینحال، میوهها و سبزیها حاوی ویتامین B، ویتامین E و مواد مغذی دیگری هستند که خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی برجستهای دارند. همین خواص دقیقا میتوانند از فرآیندهای مخرب زوال عقل جلوگیری کنند.