نکات کلی بهداشتی پرورش قارچ خوراکی

پرورش قارچپرورش قارچ یکی از ایده های خوب برای کارآفرینی است. اما این کار چندان هم ساده نیست و دانش مخصوص خود را می خواهد. اگر هیچ تجربه ای در این زمینه ندارید و می خواهید یک سالن پرورش قارچ استاندارد برپا کنید از بهترین مشاور ایزو در این زمینه راهنمایی دریافت کنید.

جدا از بحث نور و دما و استاندارد های لازم در مورد سالن پرورش قارچ رعایت نکات بهداشتی بسیار حائز اهمیت هستند. د ر ادامه برخی از نکات بهداشتی که لازم است رعایت شود را بیان می کنیم.

اصول بهداشتی پرورش قارچ

ــ یکی از روش های بسیار خوب و ضروری در ضدعفونی سالن های پرورش قارچ دکمه ای قبل از کشت، فرایند کوکات cook out است.

ــ کوکات از روش های مناسب برای پاک سازی آلودگی ها در خلل و فرج دیوارها، قفسه ها و سالن های کشت می باشد و تأثیر شگرفی در کاهش و توقف شیوع بیماری ها و آفات دارد زیرا در این روش اکثر آلودگی ها نابود می شوند.

ــ پس از کوکات، سالن ها و قفسه ها را شسته و با فرمالین ضدعفونی کنید.

ــ پس از ورود بلوک های کمپوست به سالن های پرورش قارچ دکمه ای، باید نظافت روزانه سالن ها، کف و زیر قفسه ها با دقت انجام گیرد.

ــ ماشین آلات، تجهیزات و وسایل قبل از شروع کار با فرمالین ضدعفونی شوند.

ــ استفاده از فیلترهای هوا یا توری در دریچه های ورودی و خروجی سالن ها؛ زیرا محل ورود حشرات ناقل بیماری ها و آلودگی ها می باشد.

ــ در صورت مشاهده موش، وجود قرص موش برای مبارزه با موش های سالن و چسب حشرات یا کارت های حشرات برای یک سالن ضروری است.

ــ ظروف برداشت قارچ و سبدهای آن را در هر بار استفاده استریل کنید.

ــ همیشه قبل از استفاده از خاک پوششی آن را پاستوریزه کنید.

ــ همیشه پس از هر نوع عملیاتی، ازجمله خاک دهی، رافلینگ یا ککینگ کف سالن ها شسته شود.

ــ تنظیم شرایط آب و هوایی مخصوصاً دما و رطوبت در کنترل بسیاری از بیماری ها مؤثر است.

ــ پس از اتمام فرایند قارچ چینی همه وسایل مربوط به این عملیات ازجمله، سبدها، چاقوها، لباس ها و دستکش ها باید ضدعفونی شوند زیرا ممکن است اسپورهایی که حامل ویروس ها و دیگر آلودگی های هستند به این وسایل چسبیده باشد و تا زمانی که ضدعفونی نشود از بین نمی روند.

ــ با اتمام دوره پرورش کمپوست های مصرف شده و مخصوصاً بلوک هایی که بیمار شده اند را به سرعت از سالن ها دور نمایید.

ــ ته سنجاقی های توسعه نیافته را از بستر حذف کنید.

ــ باقی مانده های قارچی و بیماری های خطرناک را سریعاً از سالن ها دور کرده و آن ها را بسوزانید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *