آزاد کاری در حال تسخیر چه شغل هایی است
آزادکاری یکی از اشکال جدید کسب و کار است، که سالهای اخیر رو به افزایش است. آزاد کاری تعریف ساده ای دارد: نوعی اشتغال است که از راه دور و اینترنتی انجام میشود.
در سال ۲۰۱۶ طبق آمار رسمی بیش از ۵۵ میلیون آمریکایی آزاد کاری می کنند که در اصطلاح فریلنسر گفته میشوند. فریلنسینگ به شغل آزاد کاری گفته میشود و فریلنسر کسی است که به آزادکاری اشتغال دارد.
بر طبق این گزارش هر ساله تعداد بیشتری به این نوع اشتغال روی می آورند. و آزادکاری جای مشاغل قدیمی را میگیرد.
۱- طراح و توسعه دهنده وب سایت
کارآفرینان پس از تأسیس استارتاپ خود برای طراحی و توسعه ی وب سایت به سراغ فریلنسرها می روند. طبق آمار منتشرشده توسط Upwork، رشد این نوع از آزادکاری در سال ۲۰۱۶ برابر با ۱۰۰٪ بوده است.
۲- بازاریاب محتوا
شرکت های بزرگ، تیم های بازاریابی بزرگ نیز دارند. اما شرکت های نوپا سرمایه ی لازم برای تشکیل این گروه ها را ندارند. از طرفی استارتاپ ها می دانند که بازاریابی محتوا در عصر شبکه های اجتماعی یکی از مهم ترین مزایای آن ها در بازار خواهد بود. به همین دلیل برای انجام این کار مهم، به عقد قرارداد با فریلنسرها روی می آورند.
۳- حسابدار و کارشناس مالیاتی
با رشد اقتصاد آزادکاری و افزایش کارآفرینان، نیاز به متخصصان مالی نیز افزایش پیدا کرده است. بسیاری از متخصصان باتجربه ی این بخش در حال تبدیل شدن به آزادکارانی هستند که به شرکت های متعدد مشاوره می دهند.
۴- نویسنده و روزنامه نگار
در این بخش تقاضا برای نیرو بسیار زیاد است. کارآفرینان برای رشد کسب و کار خود نیاز به به روزرسانی وبلاگ، نوشتن در شبکه های اجتماعی و دیگر شکل های نویسندگی دارند. در کنار این موارد، گسترش خبرگزاری های آنلاین و مهاجرت از نشریات چاپی به آنلاین، تقاضا برای افراد آزادکار این حوزه را افزایش می دهد.
۵- مشاور بیمه
این افراد که پیش از این اکثرا در شرکت های بزرگ مشغول به کار بوده اند، به تازگی از مزایای آزادکاری آگاه شده و تعداد زیادی از آن ها به این نوع از اشتغال روی آورده اند.
۶- مهندس برق
یکی از موارد عجیب این لیست، مهندسان هستند. بر خلاف تصور عموم این افراد نیز در حال روی آوردن به اشتغال آزاد هستند. در سال ۲۰۱۶ و به خاطر رشد سریع فناوری اینترنت اشیاء، آزادکاران این حوزه نیز به مقدار ۵۱ درصد رشد داشته اند.
۷- دستیار شخصی
این دسته از افراد نیز با افزایش کارآفرینان و نیاز به افرادی برای انجام کارهای غیر ضروری و شخصی، در حال افزایش هستند. این افراد می توانند به صورت آزادکاری برای چند کارفرما کار کنند.
۸- معلم خصوصی
نیاز به این دسته از افراد همیشه وجود داشته است. دانش آموزان در هر مرحله از تحصیلات با مشکلاتی مواجه هستند که این نوع از آزادکاران می توانند با درآمدی مناسب به آن ها کمک کنند.
۹- توسعه دهنده اپلیکیشن و نرم افزار
افراد بسیاری ایده های مختلف بازی و اپلیکیشن را در سر می پرورانند که الزاما همه ی آن ها توسعه دهنده و برنامه نویس نیستند. این دسته از آزادکاران می توانند درآمد مناسبی از اجرای ایده های دیگران کسب کنند.
۱۰- متخصص شبکه و امنیت
با افزایش نگرانی در مورد امنیت سایبری، بسیاری از کسب و کارها به فکر استخدام فریلنسرهای امنیت هستند. برخی از این شرکت ها حتی تیم IT کامل نیز دارند؛ اما داشتن یک متخصص و مشاور امنیت برای آن ها حیاتی است. شرکت های کوچک که در معرض حملات مجرمان اینترنتی هستند نیز به خوبی از مزایای داشتن یک متخصص امنیت آگاه هستند. طبق آمارهای منتشرشده، این بخش در سال های آتی با رشد بالایی روبرو خواهد شد.