چرا زمان همیشه به جلو می رود؟ چرا به عقب نمی رود؟

آیا تابحال به این موضوع فکر کرده اید که چرا زمان همیشه به طرف جلو می رود ؟ چرا نباید مثلا برای یک مرتبه بایستد یا به عقب برود؟ دانشمندان در مورد این موضوع بسیار تحقیق کرده اند و این یکی از اسرار هستی می باشد.
اما چرا اینطور است؟ برای ما فلش زمان همیشه بسمت جلو یا آینده در حرکت است. اما اگر به قوانین فیزیک نگاه کنیم از نیوتون تا انیشتن از مکسول تا بوهر و سایرین،همه شان زمان متوازن هستند.
به عبارت دیگر معادلاتی که بر واقعیت حاکم هستند هیچ ترجیحی ندارند که حتما زمان به طرف آینده حرکت کند. این یعنی قوانین فیزیک همانطور که بر جریان زمان به آینده حاکمیت دارند بهمان نسبت بر حرکت جریان زمان به گذشته نیز حاکمند.
به عبارت ساده تر اگر قوانین فیزیک بر کیهان حاکم است هیچ دلیلی ندارد که زمان فقط به طرف جلو حرکت کند، بلکه می تواند به طرف گذشته نیز معکوس شود.
این یعنی اینکه ساعت شما که اکنون دارد بطرف مثلا ۱۳ می رود معکوس شده و بطرف ۱۱ برگردد.ما به دیروز برگردیم. برخی علت این قضیه را پدیده آنتروپی می دانند.
آنتروپی جلوی جریان زمان به گذشته را می گیرد. مثل اینکه آنتروپی باعث می شود قهوه و شیر با هم مخلوط شوند اما هرگز نمی توانند بعد از مخلوط شدن از هم جدا شوند یا تخم مرغ بعد از نیمرو شدن نمی تواند برگشته و تبدیل به تخم مرغ شود. ممکن است آنتروپی باعث شود تا چنین اتفاقاتی نیفتد اما اگر شما می خواهید بدانید چرا دیروز یک گذشته غیر قابل تغییر است، چرا فردا(آینده) به یک روز دیگر ختم خواهد شد و زمان حال آنچیزی است که اکنون هست؟ مسلما آنتروپی یا ترومودینامیک نمی تواند جواب دهد.بسادگی هیچکس نمی داند.